Ærter

Ærter

Hemmeligheden bag vores gode ærter, er den samme som med vores jordbær og kartofler.

De skal være friske, og så skal sorten være iorden!

Sorter

Vi bruger sorterne Avola og Maxi Golt.

Avola er vores tidlige sort. Den giver nogle fine mellemstore bælge som er fyldte med saftige og søde ærter.

Maxi Golt, som er vores absolut favorit, er en tand senere end Avola. Til gengæld kan Maxi Golt betegnes som ærternes Rolls Royce, hvor bælg størrelse, smag og saftighed er helt i top.

Kvalitet i ærten

Men uanset, hvor god sorten er, så kan den ikke opveje for manglende friskhed, og forkert høst/plukning af ærterne.

Det er essentielt for os, at vores ærter er sprøde og saftige, når vi leverer/sælger dem, da det giver den absolut bedste smagsoplevelse.

Derudover er det vigtigt at plukke ærterne på det rigtige tidspunkt.

En ærtemark kan reelt set kun plukkes på i ca. en uges tid, inden ærterne er blevet så store at de er grove og med en melet smag.

For at undgå det, gør vi det, at vi sår vores ærter i parceller, henover det meste af foråret.

Et parcel er et mindre stykke, eller sagt på en anden måde - et lille stykke af en mark.

Når perioden for såning af ærterne spredes udover det meste af foråret, gør det også at ærterne modnes lidt efter lidt, og derved kan vi hele tiden plukke ærter, som har den størrelse, hvor de smager bedst.

ærtemark